Condrotide

Το Βιοτεχνολογικό προϊόν CONDROTIDE® Inj. Sol. της εταιρίας MASTELLI S.r.l (Class III - MEDICAL DEVICE / CE 0373) αποτελεί σήμερα την πλέον σύγχρονη και επαναστατική προσέγγιση στην ενδο-αρθρική αντιμετώπιση της Εκφυλιστικής / Αγγειακής / Συστηματικής / Μολυσματικής / Γενετικής και  Μετατραυματικής ΟΑ (παθολογικές αλλοιώσεις γόνατος, ώμου, ισχίου και διαρθρώσεων άκρας χειρός και άκρου ποδός) με εμμένουσα συμπτωματολογία άλγους.

Το CONDROTIDE® αναδεικνύει και αξιοποιεί για πρώτη φορά μέχρι σήμερα τη δυναμική των προϊόντων της ενζυμικής αποδόμησης των Πολυνουκλεοτιδίων, ως απαραιτήτως εμπλεκόμενα βιολογικά υποστρώματα στις φυσιολογικές αναπλαστικές διαδικασίες Ινοβλαστών και Χονδροκυττάρων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Διαφανές, άχρωμο, ιξωδοελαστικό διάλυμα Πολυνουκλεοτιδίων 20 mg/ml σε αποστειρωμένη, προσυναρμολογημένη γυάλινη σύριγγα μίας χρήσης για ενδο-αρθρική έγχυση. Συνιστάται η χρήση αποστειρωμένης βελόνας 18 - 22 G (συνήθως 20 G).

ΣΥΝΘΕΣΗ:
Κάθε προγεμισμένη σύριγγα περιέχει: Πολυνουκλεοτίδια 20 mg/ml, ενέσιμο Ύδωρ, χλωριούχο Νάτριο, διένυδρο μονοβασικό φωσφορικό Νάτριο, δωδεκαϋδρικό διβασικό φωσφορικό Νάτριο.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ:
Επώδυνες αρθροπάθειες που προκαλούνται από εκφυλιστική ΟΑ ή από μετατραυματικές παθήσεις των διαρθρώσεων.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ & ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ:
Διαβάστε προσεκτικά το φύλλο οδηγιών που εσωκλείεται.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ:
Αποφύγετε τη χρήση του CONDROTIDE® εάν η άρθρωση φέρει οποιαδήποτε λοίμωξη ή σοβαρή μικροβιακή φλεγμονή στο σημείο της έγχυσης. Η αγωγή με CONDROTIDE® δεν συνιστάται σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και σε παιδιά. Οι ενδο-αρθρικές εγχύσεις πρέπει να εκτελούνται αποκλειστικά από εξειδικευμένο Ιατρικό προσωπικό.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
Μη χρησιμοποιείτε το CONDROTIDE® εάν η συσκευασία του είναι ήδη ανοιχτή, κατεστραμμένη, ή μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω σ’ αυτή. Να φυλάσσεται σε θερμοκρασία κάτω των 25°C, σε κλειστό μέρος μακριά από παιδιά, καθώς και την άμεση επίδραση φωτός ή / και θερμότητας. Μη το καταψύχετε. Το CONDROTIDE® θα πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως μετά το άνοιγμα της συσκευασίας του και να μην επαναχρησιμοποιείται. Μην απορρίπτετε την άδεια συσκευασία στο περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες στο φύλλο οδηγιών του σκευάσματος.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ:
MASTELLI S.r.l Via Bussana Vecchia, 32 – 18038, Sanremo (IM) – Italy
www.mastelli.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ:
ATP PHARMA P. C. - 57, Akadimias Street, 106 79 Athens, Greece
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.atp-pharma.gr
www.condrotide.gr

Condrotide Condrotide
Condrotide Condrotide

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΟΥΚΛΕΟΤΙΔΙΑ

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΠΟΛΥΝΟΥΚΛΕΟΤΙΔΙΑ  ΚΑΙ  ΠΟΙΟΣ  Ο ΡΟΛΟΣ  ΤΟΥΣ  ΣΤΗ  ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΤΗΣ  ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ;

Τα Πολυνουκλεοτίδια είναι τμήματα DNA (βιομοριακές δομές που εμπεριέχουν γενετικές πληροφορίες) τα οποία όταν χορηγηθούν ενδο-αρθρικά, έχουν σαν κύρια λειτουργία τη διέγερση και τον πολλαπλασιασμό των υφιστάμενων χονδροκυττάρων, με αποτέλεσμα όχι μόνο να σταματά η φθορά και η καταστροφή τους (αιτία εμφάνισης της Οστεοαρθρίτιδας) αλλά να αυξάνεται και ο αριθμός τους. Αναπλάθεται έτσι ο αρθρικός χόνδρος, ενώ η παθολογική κατάσταση επανέρχεται σιγά σιγά στο αρχικό της στάδιο, εκείνο δηλαδή πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα.  

Άλλη μία βασική ιδιότητα που έχουν τα Πολυνουκλεοτίδια λόγω κατασκευής του μορίου τους (άκρως υδρόφιλες ουσίες) είναι πως όταν έλθουν σε επαφή με το αρθρικό υγρό, έλκουν μόρια νερού από αυτό, σχηματίζοντας ένα διαφανές και τρισδιάστατο τζέλ, ικανό να προσφέρει ενυδάτωση και να βελτιώσει τη λίπανση στα σημεία σύνδεσης. Περιορίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο η τριβή μεταξύ των οστών, ενώ η φλεγμονή και ο πόνος υποχωρούν άμεσα, χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να λαμβάνει συγχρόνως και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Η λειτουργικότητα της άρθρωσης στο σύνολο της συνεχώς βελτιώνεται και σταδιακά επανέρχεται η κίνηση μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Ο οίκος MASTELLI S.r.l με περισσότερα από 70 χρόνια κλινικής έρευνας και εμπειρίας στη μοριακή Βιοτεχνολογία, αποτελεί σήμερα την πρωτοπόρο εταιρεία σε πεδίο έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής και διάθεσης υψηλής ποιότητας Πολυνουκλεοτιδίων για ενδο-αρθρική χορήγηση, τα οποία και έχει κατοχυρώσει παγκοσμίως με την επωνυμία CONDROTIDE®.  Για την παρασκευή του προϊόντος αυτού ακολουθείται μια ειδική βιοτεχνολογική επεξεργασία ιχθυοκαλλιεργειών ανθρώπινης κατανάλωσης, με τους πλέον αυστηρούς ελέγχους και τις ανώτατες προδιαγραφές ανάλυσης και καθαρότητας των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, έτσι ώστε να αποφεύγεται πλήρως ο κίνδυνος τυχόν επιμολύνσεων και να εξασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια και ανεκτότητα του τελικού προϊόντος χορήγησης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CONDROTIDE® - ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ;

Το Βιοτεχνολογικό προϊόν CONDROTIDE® inj. Sol. (Class III - MEDICAL DEVICE / CE 0373) αποτελεί σήμερα την πλέον σύγχρονη και επαναστατική προσέγγιση στην ενδο-αρθρική αντιμετώπιση της Εκφυλιστικής /Αγγειακής / Συστηματικής / Γενετικής και  Μετατραυματικής ΟΑ (παθολογικές αλλοιώσεις γόνατος, ώμου, ισχίου και διαρθρώσεων άκρας χειρός και άκρου ποδός) με εμμένουσα συμπτωματολογία άλγους. Αναδεικνύει και αξιοποιεί για πρώτη φορά μέχρι σήμερα τη δυναμική των Πολυνουκλεοτιδίων στην ανάπλαση του αρθρικού χόνδρου.
Κυκλοφορεί σε κουτί που το κάθε ένα περιλαμβάνει μία γυάλινη προγεμισμένη σύριγγα των 2 ml. μιας χρήσης, για ενδο-αρθρική έγχυση. Η κάθε σύριγγα περιέχει 40 mg. άχρωμου, διαυγούς, αποστειρωμένου και απουσίας πυρετογόνων υποαλλεργικού διαλύματος ενός συμπλέγματος βιοσυμβατών Πολυνουκλεοτιδίων.
Για την ενδο-αρθρική της εφαρμογή, αποκλειστικά από εξειδικευμένο Ιατρό, συνιστάται η χρήση αποστειρωμένης βελόνας 20 G. Χορηγείται συνήθως μία αμπούλα, μία φορά την εβδομάδα για 2-4 εβδομάδες, ανάλογα με την περίπτωση. Συνιστάται επανεκτίμηση της κατάστασης μετά από ένα έτος, για ενδεχόμενη αγωγή συντήρησης στο μέλλον. 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CONDROTIDE®;

  1. Μηχανική προστασία των διαρθρώσεων (ενίσχυση Λίπανσης και Ιξωδοελαστικότητας) που οδηγεί σε αποδεδειγμένη βελτίωση της δομής του αρθρικού  μικροπεριβάλλοντος.
  2. Άμεση και κλινικώς αποδεδειγμένη ελάττωση του Πόνου (εκτίμηση κατά κλίμακα VAS) και καταστολή της Φλεγμονής, λόγω μειωμένης δράσης των φλεγμονωδών Κυτοκινών, που εμπλέκονται άμεσα στην Πρωτεϊνική αποδόμηση της ECM (Extra Cellular Matrix). Επιτυγχάνεται με τον τρόπο αυτό, η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των διαρθρώσεων και η πλήρης επαναφορά της κίνησης.
  3. Παράλληλη Χονδρο-αναπλαστική δράση, καθώς και μειωμένη αποδόμηση δομικών Πρωτεογλυκανών (επί εμφυτευμάτων Χόνδρου) καθ’ όσον διασφαλίζονται τα απαραίτητα Βιολογικά υποστρώματα διέγερσης και πολλαπλασιασμού των Χονδροκυττάρων.
  4. Η ενζυμική αποδόμηση των Πολυνουκλεοτιδίων ενδο-αρθρικά, αποδίδει τέλος τόσο ενεργητικά, όσο και τροφικά υποστρώματα που συμβάλλουν στη σύνθεση νέας εξωκυττάριας μήτρας (ECM) προάγοντας παράλληλα την παραγωγή ενδογενούς Κολλαγόνου τύπου II (88,2%) και Αγγρεκάνης (82,8%), εντός 30 ημερών από την ημερομηνία χορήγησης  τους.
  5. Μείωση της ανάγκης υποστηρικτικής συγχορήγησης NSAIDs.
    Καλύτερη ποιότητα ζωής του ασθενούς.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ CONDROTIDE® ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΔΟ-ΑΡΘΡΙΚΩΝ ΕΓΧΥΣΕΩΝ;

Οι ουσίες που μέχρι σήμερα χορηγούνται ενδο-αρθρικά (Υαλουρονικό οξύ, Χονδροιτίνη, Γλυκοζαμίνη κλπ.) έχουν σαν στόχο, πέραν της τοπικής λίπανσης, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΘΡΕΨΗ των χονδροκυττάρων που έχουν απομείνει, με στόχο την επιβράδυνση της περαιτέρω καταστροφής τους (μέχρι την αναπόφευκτη ολική απώλεια τους) και κατ’ επέκταση την ανάγκη για ολική αρθροπλαστική επέμβαση.
ΕΝΩ
Το CONDROTIDE®, αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας για πρώτη φορά μέχρι σήμερα τη δυναμική των Πολυνουκλεοτιδίων ενδο-αρθρικά, πέραν της τοπικής λίπανσης, απευθύνεται ΑΜΙΓΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΧΟΝΔΡΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, υποστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της εκφυλιστικής διαδικασίας της Οστεοαρθρίτιδας, με αποτέλεσμα την αποφυγή κατά το μέγιστο δυνατόν, της ολικής αρθροπλαστικής επέμβασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΝΑΤΟΜΙΑ & ΦΥΣΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

 

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

2012 2013 Gennero et al Protective effects of polydeoxyribonucleotides on cartilage degradation in experimental cultures
2014 Giarratana Marelli A randomized double-blind clinical trial on the treatment of knee osteoarthritis
2014 Saggini et al - Viscosupplementation with hyaluronic acid or Polynucleotides rotator cuff
2016 Saggini et al - La condro-sincronizzazione nel danno articolare complesso