Condrotide

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ CONDROTIDE HA:
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ CONDROTIDE - HA

 

ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ CONDROTIDE - HA:
ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ CONDROTIDE - HA

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ CONDROTIDE - HA:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ CONDROTIDE - HA

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΟΥΚΛΕΟΤΙΔΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΝΟΥΚΛΕΟΤΙΔΙΑ - ΠΟΙΟΣ EINAI Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ;

Τα Πολυνουκλεοτίδια είναι τμήματα DNA (παράγοντες που περιέχουν γενετικές πληροφορίες) τα οποία όταν χορηγηθούν ενδο-αρθρικά, λειτουργούν σαν διεγέρτες, που πολλαπλασιάζουν τα χονδροκύτταρα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να σταματά η φθορά και η καταστροφή τους (αιτία που οδηγεί στην εμφάνιση της Οστεοαρθρίτιδας) αλλά να αυξάνεται και ο αριθμός τους. Αναπλάθεται έτσι ο αρθρικός χόνδρος, ενώ η βλάβη υποχωρεί σιγά σιγά προς το αρχικό στάδιο, εκείνο δηλαδή πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Λόγω κατασκευής του μορίου τους, τα Πολυνουκλεοτίδια όταν έλθουν σε επαφή με το αρθρικό υγρό, έλκουν μόρια νερού σχηματίζοντας ένα διαφανές τζέλ, ικανό να προσφέρει ενυδάτωση και να βελτιώσει τη λίπανση στην άρθρωση. Περιορίζεται κατ’αυτόν τον τρόπο η τριβή στη σύνδεση των οστών, ενώ η φλεγμονή και ο πόνος υποχωρούν τελείως, χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να λαμβάνει συγχρόνως και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Η άρθρωση στο σύνολο της λειτουργεί καλύτερα και σταδιακά επανέρχεται η κίνηση μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Ο οίκος MASTELLI S.r.l με περισσότερα από 70 χρόνια κλινικής έρευνας και εμπειρίας στη μοριακή Βιοτεχνολογία, αποτελεί σήμερα την πρωτοπόρο εταιρεία σε πεδίο έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής και διάθεσης υψηλής ποιότητας Πολυνουκλεοτιδίων για ενδο-αρθρική χορήγηση, τα οποία και έχει κατοχυρώσει παγκοσμίως με την επωνυμία CONDROTIDE®.  Για την παρασκευή του προϊόντος αυτού ακολουθείται μια ειδική βιοτεχνολογική επεξεργασία ιχθυοκαλλιεργειών ανθρώπινης κατανάλωσης, με τους πλέον αυστηρούς ελέγχους και τις ανώτατες προδιαγραφές ανάλυσης και καθαρότητας των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, έτσι ώστε να αποφεύγεται πλήρως ο κίνδυνος τυχόν επιμολύνσεων και να εξασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια και ανεκτότητα του τελικού προϊόντος χορήγησης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CONDROTIDE® - ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ;

Το Βιοτεχνολογικό προϊόν CONDROTIDE® inj. Sol. (Class III - MEDICAL DEVICE / CE 0373) αποτελεί σήμερα την πλέον σύγχρονη και επαναστατική προσέγγιση στην ενδο-αρθρική αντιμετώπιση της Εκφυλιστικής /Αγγειακής / Συστηματικής / Γενετικής και  Μετατραυματικής ΟΑ (παθολογικές αλλοιώσεις γόνατος, ώμου, ισχίου και διαρθρώσεων άκρας χειρός και άκρου ποδός) με εμμένουσα συμπτωματολογία άλγους. Αναδεικνύει και αξιοποιεί για πρώτη φορά μέχρι σήμερα τη δυναμική των Πολυνουκλεοτιδίων στην ανάπλαση του αρθρικού χόνδρου.
Κυκλοφορεί σε κουτί που το κάθε ένα περιλαμβάνει μία γυάλινη προγεμισμένη σύριγγα των 2 ml. μιας χρήσης, για ενδο-αρθρική έγχυση. Η κάθε σύριγγα περιέχει 40 mg. άχρωμου, διαυγούς, αποστειρωμένου και απουσίας πυρετογόνων υποαλλεργικού διαλύματος ενός συμπλέγματος βιοσυμβατών Πολυνουκλεοτιδίων.
Για την ενδο-αρθρική της εφαρμογή, αποκλειστικά από εξειδικευμένο Ιατρό, συνιστάται η χρήση αποστειρωμένης βελόνας 20 G. Χορηγείται συνήθως μία αμπούλα, μία φορά την εβδομάδα για 2-4 εβδομάδες, ανάλογα με την περίπτωση. Συνιστάται επανεκτίμηση της κατάστασης μετά από ένα έτος, για ενδεχόμενη αγωγή συντήρησης στο μέλλον. 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CONDROTIDE®;

α) Βελτίωση της Μηχανικής προστασίας των διαρθρώσεων (ενίσχυση Λίπανσης και Ιξωδοελαστικότητας) με σταδιακή, αλλά και ταχεία επαναφορά του αρθρικού μικροπεριβάλλοντος στην πρωτογενή του μορφή.
β) Άμεση και κλινικώς αποδεδειγμένη ελάττωση του Πόνου (εκτίμηση κατά κλίμακα VAS) και καταστολή της Φλεγμονής, λόγω μειωμένης δράσης των φλεγμονωδών Κυτοκινών, που εμπλέκονται άμεσα στην Πρωτεϊνική αποδόμηση της ECM (Extra Cellular Matrix). Επιτυγχάνεται με τον τρόπο αυτό, η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των διαρθρώσεων και η πλήρης επαναφορά της κίνησης.
γ) Παράλληλη Χονδρο-αναπλαστική δράση, καθώς και μειωμένη αποδόμηση δομικών Πρωτεογλυκανών (επί εμφυτευμάτων Χόνδρου) καθ’ όσον διασφαλίζονται τα απαραίτητα Βιολογικά υποστρώματα διέγερσης και πολλαπλασιασμού των Χονδροκυττάρων.
δ) Η ενζυμική αποδόμηση των Πολυνουκλεοτιδίων ενδο-αρθρικά, αποδίδει τέλος τόσο ενεργητικά, όσο και τροφικά υποστρώματα που συμβάλλουν στη σύνθεση νέας εξωκυττάριας μήτρας (ECM) προάγοντας παράλληλα την παραγωγή ενδογενούς Κολλαγόνου τύπου II (88,2%) και Αγγρεκάνης (82,8%), εντός 30 ημερών από την ημερομηνία χορήγησης  τους.
ε) Μείωση της συχνότητας ανάγκης χορήγησης NSAIDs.
Καλύτερη ποιότητα ζωής του ασθενούς.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ CONDROTIDE® ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΔΟΑΡΘΡΙΚΩΝ ΕΓΧΥΣΕΩΝ;

Οι ουσίες που μέχρι σήμερα χορηγούνται ενδο-αρθρικά (Υαλουρονικό οξύ, Χονδροιτίνη, Γλυκοζαμίνη κλπ.) έχουν σαν στόχο, πέραν της τοπικής λίπανσης, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΘΡΕΨΗ των χονδροκυττάρων που έχουν απομείνει, με στόχο την επιβράδυνση της περαιτέρω καταστροφής τους (μέχρι την αναπόφευκτη ολική απώλεια τους) και κατ’ επέκταση την ανάγκη για ολική αρθροπλαστική επέμβαση.
ΕΝΩ
Το CONDROTIDE®, αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας για πρώτη φορά μέχρι σήμερα τη δυναμική των Πολυνουκλεοτιδίων ενδο-αρθρικά, πέραν της τοπικής λίπανσης, απευθύνεται ΑΜΙΓΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΧΟΝΔΡΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, υποστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της εκφυλιστικής διαδικασίας της Οστεοαρθρίτιδας, με αποτέλεσμα την αποφυγή κατά το μέγιστο δυνατόν, της ολικής αρθροπλαστικής επέμβασης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΝΑΤΟΜΙΑ & ΦΥΣΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

 

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ:

2012 2013 Gennero et al Protective effects of polydeoxyribonucleotides on cartilage degradation in experimental cultures
2014 Giarratana Marelli A randomized double-blind clinical trial on the treatment of knee osteoarthritis
2014 Saggini et al - Viscosupplementation with hyaluronic acid or Polynucleotides rotator cuff
2016 Saggini et al - La condro-sincronizzazione nel danno articolare complesso